Passend tuinontwerp en tuininrichting voor elke tuin

Wilt u een tuinontwerp laten maken? Hovenier Van Dijk Tuinen Groningen kan uw droomtuin ontwerpen. Wij kunnen uw tuinontwerp verzorgen als u een nieuwe tuin wilt aanleggen of uw huidige tuin wilt gaan opknappen. Uw persoonlijke wensen en budget staan altijd voorop.

Het tuinontwerp kan voor zowel uw voortuin als uw achtertuin gedaan worden. We hebben diverse tuinen in Groningen, Friesland en Drenthe ontworpen, in verschillende stijlen en groottes.

Tuinontwerp groen

Inventarisatie van uw wensen

Samen met u gaan we in gesprek over uw tuin, wat zijn uw wensen, welke ideeën heeft u, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen. Stap voor stap geven we uw dromen een gezicht!

Wilt u een strakke, moderne tuin? Of een landelijke tuin? Hier houden we uiteraard rekening mee bij het maken van het ontwerp.

Heeft u groene vingers? Ook daar houden we rekening mee. Of als u wilt gaan voor een onderhoudsarme tuin, is dat geen probleem. Wellicht heeft u zelf al inspiratie opgedaan, deze kunt u uiteraard met ons delen. Het gebruik van de tuin weegt ook mee bij het maken van het ontwerp.

Bent u veel aanwezig in de tuin, om bijvoorbeeld te zonnen of samen te eten? Spelen de kinderen veel in de tuin? Wilt u een vijver of juist een groentetuintje? Deze vragen spelen allemaal mee bij het maken van het tuinontwerp. Tijdens de inventarisatie zullen we al uw wensen met u bespreken.

Tuinontwerp Van Dijk Tuinen Groningen

Afmetingen tuin

Wanneer we starten met het tuinontwerp, hebben we eerst de afmetingen van uw tuin nodig. Is er een bouwtekening of plattegrond? Dan kunnen wij deze gebruiken. Indien dit niet aanwezig is, zullen wij uw tuin opmeten. Dit is de basis voor het nieuwe ontwerp. Heeft u een kleine tuin? Dat is geen enkel probleem, wij zorgen voor optimale indeling van de beschikbare ruimte.

Tuinontwerp Groningen

Beplanting in het ontwerp

Na de inventarisatie maken we voor u het tuinontwerp van uw droomtuin. Nadat onze vakhoveniers de eerste werkzaamheden hebben uitgevoerd (zoals de bestrating), gaan we de beplanting bespreken. Dit is een belangrijk element van uw tuin.

Na overleg bepalen we welke struiken en planten er in uw tuin komen. Bij het beplantingsplan houden we rekening met de vorm, kleurstelling van de bloemen en de planten, bloeitijd en functie.

Tuinontwerp Van Dijk Tuinen GroningenVoorbeeld tuinontwerp

Bent u benieuwd naar een voorbeeld? U kunt hier een voorbeeld vinden van een tuinontwerp dat we hebben gemaakt voor een achtertuin in Groningen. Klik op de afbeelding hiernaast om het voorbeeld te openen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw tuin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.