Renovatie vijver met 3D EPDM vijverfolie (rubber vijverfolie) in Hoogezand, Groningen

Klant:Particulier, Hoogezand
Date:08 06 2020

In Hoogezand renoveerden we een vijver in de achtertuin met EPDM vijverfolie. De bestaande vijver was reeds 20 jaar oud en het PVC vijverfolie was verdroogd en lek geraakt. Als eerste is het oude PVC doek verwijderd uit de vijver en zijn de exacte maten van de vijverbak opgenomen. Op basis van die afmetingen is vervolgens een op maat gemaakte 3D EPDM vijverfolie besteld en geplaatst.

EPDM folie is gemaakt van synthetisch EPDM rubber en heeft als groot voordeel ten opzichte van PVC vijverfolie dat het geen schadelijke weekmakers bevat, van nature bestendig is tegen UV-straling (PVC folie gaat na een aantal jaren scheuren en barsten onder invloed van UV-straling) en heeft een bewezen gebruiksduur van minimaal 30 jaar.

Tijdens de werkzaamheden is onder andere ook de slang van de vijverpomp omgelegd en weggewerkt uit het zicht en zijn de tegels rondom de vijver opnieuw gelegd voor een mooi eindresultaat.

Klik of swipe door de foto’s heen om het verschil te zien tussen het eindresultaat en hoe de vijver er uit zag voorafgaand aan de renovatie.