Renovatie voortuin en inrit garage met Stackton muur in Coendersborg, stad Groningen

Klant:Particulier, Groningen
Date:07 09 2020

Voor klanten met een vrijstaande woning in de wijk Coendersborg (Groningen) renoveerden we de voortuin, inclusief de inrit naar de garage onder de woning en het parkeervak in de voortuin.

Als eerste werd er een ontwerp gemaakt voor de nieuwe voortuin (zie de foto’s). Na akkoord werd er gestart met de werkzaamheden. De bestaande hardhouten damwanden aan weerskanten van de inrit waren aan het einde van hun levensduur. Deze wanden zijn verwijderd. Vervolgens werd er eerst een stevige fundering gerealiseerd van puin, waar vervolgens bovenop een muur uit Stackton blokken werd gebouwd aan weerszijden.

Een gedeelte van de beplanting en bestrating uit de voortuin zijn op depot geplaatst en verwerkt in het nieuwe ontwerp. De voortuin werd voorzien van een op maat gemaakte trap in delen vanaf de weg naar de voordeur, met daarnaast een vak met flagstones. Ook werden de oprit en het extra parkeervak volledig opnieuw bestraat.

Ook werd er in de voortuin verlichting geïnstalleerd van Inlite, waaronder een opschijnende scope onder de boom, verlichting langs het pad en een tweetal Wedge lampen aan de Stackton muur.

Klik of swipe door de foto’s heen om meer te zien van het ontwerp, het eindresultaat en hoe de voortuin er uit zag voor en tijdens de werkzaamheden.